Op 28 februari 1997 was het zover. Vanuit het niets wordt door 3 enthousiastelingen en huidige ereleden, Martijn Izaks, Barry Hondelink en Andre Leunk, officieel begonnen met de Supportersvereniging FC Twente Markelo. Het idee hiervoor is echter al veel ouder, het drietal merkt tijdens het bezoeken van wedstrijden van FC Twente dat er eigenlijk best wel veel Markelo’ers in het stadion zitten en komt met het idee om deze te samen te brengen in een vereniging om zo samen naar uit- en thuiswedstrijden te kunnen.

Sindsdien gaat er vanuit Markelo elke thuiswedstrijd een hele colonne aan auto’s richting het Diekman, wie geen vervoer heeft kan zich opgeven en wordt vervolgens bij iemand anders die nog wel plaats heeft ingestopt. Het is een succes. Het bedrijfsleven van Markelo wordt aangestoken door het enthousiasme van de veelal jonge supporters. Snackbar Toornsmit wordt het vaste vertrekpunt van de vereniging en gestaag groeit het ledental.

Met de komst van het Arke Stadion weet de vereniging ‘beslag’ te leggen op een deel van vak 31. Hierdoor kunnen de Markelo’ers die dat willen bij elkaar zitten door gezamelijk jaarkaarten voor dat vak te kopen. Een blok van zo’n 50 man (en een enkele vrouw) vormt zich achter het doel en auto’s zijn niet meer afdoende om de supporters van Markelo naar het stadion en vice versa te brengen. Sindsdien worden er elke thuiswedstrijd bussen gehuurd voor vervoer van en naar het stadion. Het ledental blijft stijgen en is medio 2015 al ruim de grens van 600 leden gepasseerd. Van deze lezen hebben er ruim 200 een jaarkaart en naast onze leden weten we ons elk jaar weer gesteund door een schare van ruim 100 trouwe sponsoren.

Enkele hoogtepunten zijn het kampioenschap in 2010, de gewonnen bekerfinale in 2001, waar de vereniging het vervoer van 500 Markelo’ers naar de kuip verzorgde en de gewonnen bekerfinale in 2011. Daarnaast de vele feestavonden elk met hun eigen (soms bizarre) acts en in 2007 een heuse boottocht naar het Arke Stadion.