Reactie op berichtgeving in de media

MARKELO, 15 FEBRUARI 2016 - In diverse media zijn de afgelopen dagen berichten verschenen over misdragingen van FC Twente supporters. Zij zouden zich misdragen hebben bij tankstation De Slenk aan de A50 op de terugweg van de wedstrijd Roda JC - FC Twente (0-1). De FC Twente supporters over wie wordt gesproken zijn leden van de Supportersvereniging FC Twente Markelo en zij maakten gebruik van het vervoer dat door dezelfde vereniging werd georganiseerd.

De Supportersvereniging FC Twente Markelo betreurt de ophef die over het voorval is ontstaan, vooral omdat hiermee FC Twente en haar supporters in een kwaad daglicht zijn komen te staan. Wij veroordelen het niet afrekenen van bepaalde goederen door twee leden van onze vereniging. Volgens het binnen de vereniging geldende sanctiebeleid zullen er dan ook acties worden ondernomen tegen de betreffende personen.

Wij zijn echter ook van mening dat de nieuwsberichten over dit voorval nogal aangedikt zijn en geen goed beeld geven van wat zich daadwerkelijk heeft voorgedaan bij het tankstation. Dit op basis van verklaringen van meerdere bestuursleden die in dezelfde bus aanwezig waren. Termen als ‘chaos’, ‘baldadig gedrag’ en het ‘beroven’ van een tankstation door een ‘bus voetbalsupporters’ associëren wij niet direct met het niet afrekenen van een snack en een bos bloemen door twee personen.

Bestuur Supportersvereniging FC Twente Markelo