Eindejaars terugblik vanuit het bestuur

Aan het einde van het jaar willen we graag via deze weg even kort terugblikken op het jaar 2020. Het jaar is tenslotte nogal wat anders verlopen dan dat we gedacht hadden tijdens de Algemene Ledenvergadering van 29 november’19.

Allereerst volgde in december het bericht van het faillissement van HAVI, de busmaatschappij die ons reeds enkele seizoenen van en naar de Grolsch Veste vervoerde. Gelukkig was dit net na de laatste thuiswedstrijd van het jaar en hadden we enkele weken om een nieuwe partij te zoeken. Deze vonden we in TCR Groep / Sickmann.

Het vertoonde spel en de resultaten van de eerste selectie werden er in de loop van het seizoen niet beter op en het was wellicht wel een uitkomst dat de competitie door het Corona virus werd stilgelegd. De stand op 6 maart was de eindstand van de competitie en FC Twente eindigde hierdoor op een 14e plaats. Door het stilleggen van de competitie ontvingen we van vele busabonnementhouders een financiële gift, zij besloten af te zien van restitutie voor de niet genoten thuiswedstrijden van hun busabonnement. Een ontzettend mooi gebaar, als dank hiervoor hebben wij enkele blikjes drinken bezorgd bij de betreffende busabonnementhouders.

FC Twente besloot ook een andere koers te gaan varen, zowel de technische directeur als de trainer werden vervangen en vele spelers verlieten de club. Ondanks de onzekerheid over wie de club zou aantrekken op de diverse posities waren Markeloërs er als de kippen bij om de seizoenclubcard voor het seizoen 20/21 te verlengen. Was het de eerste kans om thuis van het broodje beenham te genieten of gewoon de onvoorwaardelijke trouw vanuit de supporters, in ieder geval was het een hele belevenis de eerste 30 SCC-verlengers een broodje beenham te komen bezorgen.

Zowel de technische staf als de selectie kreeg vorm en we konden tijdens de enkele oefenwedstrijden en de eerste twee competitiewedstrijden zelfs weer bussen laten rijden. Eén bus vol, allemaal netjes een mondkapje op en voldoende afstand in het stadion. Het was uiteraard niet wat je zou willen, maar het was wat. Helaas was dit maar van tijdelijke aard.

Als supporter mis je FC Twente en FC Twente mist de supporter, #ikmisoe was geboren. De mogelijkheid voor de supporter om thuis te genieten van een broodje beenham & twee halve liters. Bij de wedstrijden tegen Willem II, PEC Zwolle, PSV, Ajax & VVV-Venlo werden er in totaliteit maar liefst 417 broodjes afgehaald bij Toornsmit en behaalde FC Twente zelfs 13 punten. Met recht een succesvolle combinatie. De ‘Trots op onze Veste loterij’ met de eerste trekking op 30 december is met 10.000 verkochte loten ook al een succes. Meer informatie en de mogelijkheid tot aanschaffen van een lot vind je op https://www.trotsoponzevesteloterij.nl/

Bestuurlijk wijken we dit jaar behoorlijk af van ons normale agenda. Het vaste vergaderritme is eruit, doordat online toch minder werkt dan persoonlijk bij elkaar zitten. Er zijn nog te veel onduidelijkheden waardoor financiële gevolgen / prijsaanpassingen lastig zijn te bepalen. Mede door de Corona maatregelen en bovenstaande hebben we besloten de Algemene Ledenvergadering voorlopig uit te stellen. Wel zorgen we er dit jaar voor dat de kascommissie de financiële gegevens van het boekjaar kan controleren.

Vanwege Corona hebben we als gebaar richting onze sponsoren besloten diverse sponsorvormen en bijbehorende bedragen aan te passen. Mede hierdoor en de onmogelijkheden om input te verzamelen brengen we dit jaar geen Twentekst Magazine uit. Een moeilijke keuze, maar we wilden ook graag een gebaar maken richting onze sponsoren in deze tijd.

Met het spel en de resultaten tot dusver kunnen we kortweg erg tevreden zijn, uiteraard waren er de slechte partijen tegen De Graafschap, RKC & Sparta, echter ook de goede wedstrijden tegen FC Groningen & ADO Den Haag. Of wat te denken van eindelijk weer eens winst in Amsterdam, de 1-2 van Menig zullen we niet snel vergeten.

We hopen dat we in 2021 weer spoedig terug kunnen naar het ‘oude normaal’. Volle bussen vanaf Toornsmit, een volle Grolsch Veste en hartstochtelijke steun aan de voetballers in het FC Twente shirt. We hebben Corona er echter nog niet onder….

Namens het voltallige bestuur willen wij onze sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun steun & inzet en een ieder hele fijne feestdagen toewensen, een voorspoedig en vooral gezond 2021!

Bestuur supportersvereniging FC Twente Markelo