Update aangaande busparkeerplekken

Wij zijn als Supportersvereniging FC Twente Markelo al enkele jaren bezig om de busparkeer problematiek onder de aandacht te brengen bij FC Twente. Reden is de loopafstand van de plek, waar de bussen geparkeerd worden, naar De Grolsch Veste en dan met name voor senioren. Door alle personele wisselingen en problematiek (zowel financieel als sportief) bij FC Twente is dit vraagstuk continue vooruit geschoven.

De supporterscoƶrdinator Meindert van der Sluis is per 1 juli jl. in dienst gekomen bij FC Twente. Hij is tijdens FC Twente - RKC Waalwijk meegegaan met onze busreis naar De Grolsch Veste om in de praktijk te ervaren hoe deze busreis verloopt in zijn totaliteit. Wij waarderen deze proactieve actie van Meindert en hij heeft deze busreis ook als prettig ervaren.

Op basis van zijn ervaringen zijn er bij FC Twente een paar opties besproken en worden nader onderzocht. Op dit moment lijkt een transfer van busparking naar De Grolsch Veste de beste optie omdat dit in theorie redelijk snel tot uitvoering gebracht kan worden. Het creƫren van een andere busparking ligt logistiek erg gecompliceerd en dan zijn er veel partijen die er wat van moeten vinden wat eventuele besluitvorming weer vertraagd.

Er zijn een aantal offertes opgevraagd van (huur) golfkarren voor 16+ vervoer. Nu is de vraag van FC Twente wat de daadwerkelijke animo is vanuit supportersverenigingen. Het voorstel is om een minimum leeftijd (bijv. 60+) af te spreken van supporters die gebruik kunnen maken van deze transfer.

Mocht je 60+ zijn en gebruik willen maken van deze eventuele transfer mogelijkheid, dan horen wij dat graag. Dit kan per e-mail worden doorgegeven t/m zaterdag 21 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De vervolgstap is dat FC Twente gaat inventariseren hoeveel animo er is om vanuit deze situatie concrete vervolgstappen te kunnen zetten.