Bericht namens Twente, verenigt! en alle 29 supportersverenigingen

Beste supporter,

FC Twente Heel mijn leven lang kleinWe bevinden ons momenteel in een vreemde tijd. Het corona-virus heeft nog steeds invloed op ons dagelijks leven. Op dit moment is er nog veel onduidelijk over hoelang we in deze situatie zullen zitten en hoelang velen, in welke sector dan ook, moeten proberen het hoofd boven water te houden. Dit geldt ook voor de clubs in het betaald voetbal en dus ook voor FC Twente. Duidelijk is in ieder geval wel dat de kans bestaat dat we dit seizoen niet meer in De Grolsch Veste mogen komen. Dat is een hard gelag voor ons en de club. Toch zijn er ook lichtpuntjes, want ondanks de moeilijke periode zijn we de club blijven steunen en hebben we samen leuke dingen beleefd met bijvoorbeeld de #IkMisOe Matchdaypakkettenactie, het schilderproject ‘Rood is onze Veste’ en de ‘Trots op onze Veste Loterij’. Acties die samen met de club zijn opgepakt en georganiseerd, hetgeen wat maar weer aantoont dat de afstand tussen club en supporters steeds kleiner wordt. Ook de actie ‘Supporter van de Zorg’ was een groot succes. Met deze actie hebben we samen een mooi bedrag kunnen ophalen voor medewerkers van het MST.

Het elftal presteert sportief boven verwachting en draait dit seizoen mee in het ‘linkerrijtje’. Veel spelers uit eigen jeugd hebben dit seizoen de nodige minuten gemaakt, de jeugd heeft weer de toekomst. De ploeg van Ron Jans en zijn staf heeft ons met name in de eerste seizoenshelft laten genieten van fris en energiek voetbal. Na de winterstop verloopt het wat moeizamer, maar de laatste weken werden weer de nodige punten gepakt. We kijken meestal weer met veel plezier naar FC Twente. Toch blijft het pijn doen dat we al zolang niet meer naar De Grolsch Veste kunnen. We missen onze vrienden op de tribune, het naar voren schreeuwen van het team en zelfs de discutabele beslissingen van een scheidsrechter of het ellenlange wachten op een VAR-beslissing.

Ondanks alle onzekerheden hebben in mei/juni van het vorige jaar, ruim 19.000 supporters de seizoenkaart verlengd. Een deel zonder een eventuele tegemoetkoming, een deel door tegemoetkoming door middel van een Vestekaarttegoed en een deel door tegemoetkoming door middel van korting op de seizoenkaart 21/22. De tegemoetkoming van seizoenkaarthouders kost FC Twente volgend seizoen ruim twee miljoen euro. Een fors bedrag, hetgeen betekent dat de club fors terug moet in de begroting en de doelstellingen moet bijschaven. Niemand had vooraf kunnen bedenken dat de lockdown periode zo lang zou duren en dat we dit hele seizoen niet naar het stadion zouden kunnen. Dit betekent dat de terugbetalingsplicht van FC Twente vele malen hoger is dan iedereen had verwacht.

We horen steeds meer geluiden van mede-supporters die willen afzien van de tegemoetkoming, gezien de gewijzigde omstandigheden. Als Twente, verenigt! en supportersverenigingen vinden we dit een geweldig signaal en we willen dit ondersteunen door eenieder te vragen de tegemoetkoming te heroverwegen. Natuurlijk beseffen we ook dat de situatie voor iedereen anders is, zeker in deze bijzondere tijd. Het is geen verplichting en iedereen is vrij in het bepalen van zijn of haar keuze.

Mede dankzij de supporters heeft FC Twente de afgelopen jaren geweldige stappen kunnen zetten naar een sportief, financieel, maar zeker ook cultuur herstel. En wat misschien nog wel net zo belangrijk is, club en supporters trekken weer samen op. Dank alvast aan iedereen die de club steunt, op welke manier dan ook. Hopelijk komt de club gezond uit deze verschrikkelijke periode en hopelijk blijft u allen ook gezond.

Samen zijn wij de club, heel ons leven lang.

Namens Twente, verenigt! en alle 29 supportersverenigingen

Algemene Ledenvergadering 2020

Op vrijdag 19 februari is de uitgestelde jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). We hebben in de vorige nieuwsbrief geïnformeerd dat wij de ALV 2020 hebben uitgesteld. In de afgelopen maand januari is gebleken dat het nog wel een tijdje gaat duren voordat wij een fysieke ALV kunnen organiseren. Dit jaar zal de Algemene Ledenvergadering daarom online gehouden worden om zodoende het seizoen 2019-2020 ‘formeel’ af te kunnen sluiten. Om 20:30 uur zal het bestuur het vorige seizoen evalueren en zal er vooruit gekeken worden naar het komende seizoen.

Ook zijn er weer bestuursleden die hun bestuurstermijn er op hebben zitten en daardoor aftreden of herkozen kunnen worden. Dit jaar gaat het om de volgende bestuursleden:

• Rik Ooms (Penningmeester, herkiesbaar)
• Sam Schreurs (Veranderende rol van Algemeen Bestuurslid naar Voorzitter, herkiesbaar)
• Bas Schreurs (Secretaris, herkiesbaar)

Mochten er onder onze leden kandidaten zijn die zich beschikbaar willen stellen voor een verkiesbare bestuursplek, meld je dan uiterlijk 48 uur voor aanvang van onze vergadering schriftelijk aan bij ons secretariaat. (Secretariaat SVFCTM, Bas Schreurs, Postbus 85, 7475 ZH te Markelo). De standaard termijn voor een bestuursfunctie is 2 jaar. De herkiesbare en vacante posities zullen allen ook voor een termijn van 2 jaar ingevuld worden.

De ALV is de ideale gelegenheid om je op- en aanmerkingen dan wel verbeteringen, die jij voor de vereniging ziet, met het bestuur te delen. Mocht je daarnaast invloed willen uitoefenen op de kandidaatstellingen en/of herkiesbaarheid van bepaalde bestuursleden dan ben je uiteraard van harte uitgenodigd om je stem hierin te laten horen.

Mocht je graag aanwezig willen zijn, maar geen faciliteiten tot je beschikking hebt of het een uitdaging vindt om hier online bij aanwezig te zijn dan helpen wij je graag hierbij. Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Schroom dus niet om bij deze online ALV aanwezig te zijn. Geef je daarom op door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ontvangt dan een uitnodiging vanuit het programma Microsoft Teams in je eigen mailbox.

Dan zien en spreken wij elkaar toch nog een keertje in dit bijzondere ‘corona’ seizoen. Komt allen, tot vrijdag de 19e!

Bestuur Supportersvereniging FC Twente Markelo

Gezocht: vrijwilligers fotoboek 25 jarig jubileum SVFCTM

Het duurt nog een tijdje maar op 28 februari 2022 bestaat onze vereniging 25 jaar. Een prachtig jubileum om naar uit te kijken. Het bestuur is aan het verkennen of een fotoboek ter ere van dit jubileum geproduceerd kan worden, waarin op een prachtige manier teruggeblikt wordt op 25 jaar supportersvereniging FC Twente Markelo.

Om dit goed voor te bereiden en hopelijk te realiseren in 2021 zijn wij op zoek naar vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten.

Heb je interesse, ervaring en/of kennis om samen met enkele leden een fotoboek te produceren en wil je hier graag je steentje aan bijdragen? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de deadline voor het aanmelden is vrijdag 19 februari.

Eindejaars terugblik vanuit het bestuur

Aan het einde van het jaar willen we graag via deze weg even kort terugblikken op het jaar 2020. Het jaar is tenslotte nogal wat anders verlopen dan dat we gedacht hadden tijdens de Algemene Ledenvergadering van 29 november’19.

Allereerst volgde in december het bericht van het faillissement van HAVI, de busmaatschappij die ons reeds enkele seizoenen van en naar de Grolsch Veste vervoerde. Gelukkig was dit net na de laatste thuiswedstrijd van het jaar en hadden we enkele weken om een nieuwe partij te zoeken. Deze vonden we in TCR Groep / Sickmann.

Het vertoonde spel en de resultaten van de eerste selectie werden er in de loop van het seizoen niet beter op en het was wellicht wel een uitkomst dat de competitie door het Corona virus werd stilgelegd. De stand op 6 maart was de eindstand van de competitie en FC Twente eindigde hierdoor op een 14e plaats. Door het stilleggen van de competitie ontvingen we van vele busabonnementhouders een financiële gift, zij besloten af te zien van restitutie voor de niet genoten thuiswedstrijden van hun busabonnement. Een ontzettend mooi gebaar, als dank hiervoor hebben wij enkele blikjes drinken bezorgd bij de betreffende busabonnementhouders.

FC Twente besloot ook een andere koers te gaan varen, zowel de technische directeur als de trainer werden vervangen en vele spelers verlieten de club. Ondanks de onzekerheid over wie de club zou aantrekken op de diverse posities waren Markeloërs er als de kippen bij om de seizoenclubcard voor het seizoen 20/21 te verlengen. Was het de eerste kans om thuis van het broodje beenham te genieten of gewoon de onvoorwaardelijke trouw vanuit de supporters, in ieder geval was het een hele belevenis de eerste 30 SCC-verlengers een broodje beenham te komen bezorgen.

Zowel de technische staf als de selectie kreeg vorm en we konden tijdens de enkele oefenwedstrijden en de eerste twee competitiewedstrijden zelfs weer bussen laten rijden. Eén bus vol, allemaal netjes een mondkapje op en voldoende afstand in het stadion. Het was uiteraard niet wat je zou willen, maar het was wat. Helaas was dit maar van tijdelijke aard.

Als supporter mis je FC Twente en FC Twente mist de supporter, #ikmisoe was geboren. De mogelijkheid voor de supporter om thuis te genieten van een broodje beenham & twee halve liters. Bij de wedstrijden tegen Willem II, PEC Zwolle, PSV, Ajax & VVV-Venlo werden er in totaliteit maar liefst 417 broodjes afgehaald bij Toornsmit en behaalde FC Twente zelfs 13 punten. Met recht een succesvolle combinatie. De ‘Trots op onze Veste loterij’ met de eerste trekking op 30 december is met 10.000 verkochte loten ook al een succes. Meer informatie en de mogelijkheid tot aanschaffen van een lot vind je op https://www.trotsoponzevesteloterij.nl/

Bestuurlijk wijken we dit jaar behoorlijk af van ons normale agenda. Het vaste vergaderritme is eruit, doordat online toch minder werkt dan persoonlijk bij elkaar zitten. Er zijn nog te veel onduidelijkheden waardoor financiële gevolgen / prijsaanpassingen lastig zijn te bepalen. Mede door de Corona maatregelen en bovenstaande hebben we besloten de Algemene Ledenvergadering voorlopig uit te stellen. Wel zorgen we er dit jaar voor dat de kascommissie de financiële gegevens van het boekjaar kan controleren.

Vanwege Corona hebben we als gebaar richting onze sponsoren besloten diverse sponsorvormen en bijbehorende bedragen aan te passen. Mede hierdoor en de onmogelijkheden om input te verzamelen brengen we dit jaar geen Twentekst Magazine uit. Een moeilijke keuze, maar we wilden ook graag een gebaar maken richting onze sponsoren in deze tijd.

Met het spel en de resultaten tot dusver kunnen we kortweg erg tevreden zijn, uiteraard waren er de slechte partijen tegen De Graafschap, RKC & Sparta, echter ook de goede wedstrijden tegen FC Groningen & ADO Den Haag. Of wat te denken van eindelijk weer eens winst in Amsterdam, de 1-2 van Menig zullen we niet snel vergeten.

We hopen dat we in 2021 weer spoedig terug kunnen naar het ‘oude normaal’. Volle bussen vanaf Toornsmit, een volle Grolsch Veste en hartstochtelijke steun aan de voetballers in het FC Twente shirt. We hebben Corona er echter nog niet onder….

Namens het voltallige bestuur willen wij onze sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun steun & inzet en een ieder hele fijne feestdagen toewensen, een voorspoedig en vooral gezond 2021!

Bestuur supportersvereniging FC Twente Markelo

Appie Landuwer winnaar 1e periode PLUS toto

Na de klinkende 5-1 overwinning is met nog 1 wedstrijd te gaan in de 1e periode de winnaar van deze periode reeds bekend. Appie Landuwer wist met maarliefst 3 correcte voorspellingen een dusdanige voorsprong te bereiken dat hij in deze periode niet meer kan worden ingehaald. De overige deelnemers moeten in de achtervolging om Appie bij te gaan halen voor de eindoverwinning. 

Kijk in het ledengedeelte van de website voor de tussenstand van de PLUS toto 2020/2021.